3100 Salgótarján, Bajcsy-Zs. út 9. Útvonal tervezes


Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő
Szakképesítés sorszáma: 07153013

A szakember a tanult volfrámelektródás védőgázas (TIG) ívhegesztési és vágási technológiák felhasználásával, a munka-és tűzvédelmi előírások betartásával hegesztett fémszerkezeteket készít hegesztéstechnológiai utasítás (WPS) alapján, melyhez rajzot olvas, kiválasztja a szükséges anyagokat, munkadarabot előkészít (vág, köszörül, mér) és összeállítja amunkadarabot. Biztonságosan kezeli az ezen tevékenységekhez tartozó hegesztő-berendezéseket, gázpalackokat, reduktorokat, tömlőket.

Munkáját biztonságosan, magas minőségi szinten, a vonatkozó szabványok előírásainak megfelelően végzi.

Munkaközi és végellenőrzést végez és további vizsgálatokra előkészíti a munkadarabot. A hegesztési hibákat képes beazonosítani és kijavítani. Vigyáz a környezetére, a technológiát rendeltetésszerűen használja.

 

Képzés megkezdésének feltételei
Iskolai előképzettség:
alapfokú iskolai végzettség

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges

 

Időtartam
360 óra (előzetes tudásszint beszámításával ez tovább csökkenthető)

 

 

A Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő szakképesítés megszerzésének feltétele a sikeres képesítő vizsga, mely független akkreditált vizsgaközpontban kerül megszervezésre.

A képesítő vizsgára bocsátás feltétele a szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.