3100 Salgótarján, Bajcsy-Zs. út 9. Útvonal tervezes


Tűzvédelmi szakvizsga
A tanfolyam célja: 27/2009. (X.29.) ÖM rendelet előírja, hogy az alábbi munkakörök szerinti tevékenységet csak érvényes tűzvédelmi szakvizsgával rendelkező személy végezhet.

A munkáltató azt a munkavállalót, illetőleg a munkavégzésben részt vevő családtagot, aki a tevékenységéhez szükséges tűzvédelmi ismeretekkel, illetőleg az előírt tűzvédelmi szakvizsgával nem rendelkezik, az adott tevékenységgel nem foglalkoztathatja.

Kinek kötelező a tűzvédelmi szakvizsga?

1. Hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők.

2. Az “A” és “B” tűzveszélyességi osztályba sorolt anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipai és szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzők.

3. Propán- bután gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását végzők, továbbá azon propán-bután gáz üzemű targoncák kezelői, akik a targonca üzemanyag palackjának (tartályának) cseréjét is végzik.

4. Üzemanyagtöltő- állomások üzemviteli dolgozói.

5. Tűzoltó- vízforrások felülvizsgálatát végzők.

Szakvizsgával kell rendelkezni annak a vezetőnek (munkáltatónak) is, aki a fenti tevékenységet végzők munkáját közvetlenül irányítja.

Érdeklődni lehet a honlapon feltüntetett valamennyi elérhetőségen.