3100 Salgótarján, Bajcsy-Zs. út 9. Útvonal tervezes


Gépkezelő
Gépkezelői szaktanfolyam és hatósági vizsga

 

A képzés megkezdéséhez szükséges adatok, dokumentumok:
-személyes adatok

-orvosi alkalmassági igazolás (akinek van korábbi érvényes gépkezelői jogosítványa nem szükséges, a korábbi jogosítványból fogják átvezetni az új jogosítványba)

-2 db fényképész által készített igazolványkép

– Korábban megszerzett pl. Nehézgépkezelő, Könnyűgépkezelő, Építő- és anyagmozgató gép kezelője stb. szakképesítés – amennyiben rendelkezik vele a képzésben résztvevő– Korábban megszerzett gépkezelő jogosítvány – amennyiben rendelkezik vele a képzésben résztvevő

– Nappali tagozaton iskola rendszerben szerzett bizonyítvány ( min. 8 általános iskola, érettségi, szakmunkás).

 

Jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

Jelentkezesi lap Fekete Felnőttképzési Kft.- ÚJ RENDSZERŰ – Hatósági vizsga

Elfogadható szakellátó helyek:

Szakellátó helyek 20220308

ÚJ ORVOSI 2023

 

Gépcsoportok besorolása       <————      Ide kattintva megtalálja a gépcsoportok listáját

 

2021.12.05-től megváltoztak a gépkezelők (targoncavezetők, emelőgépkezelők, földmunkagépkezelők stb.) képzésének és vizsgáztatásának szabályai, továbbá az egyes munkakörök betöltéséhez szükséges jogosultságok rendszere is átalakult. Kérjük figyelmesen olvassák el a vonatkozó tájékoztatót, kérdés esetén bizalommal keressenek bennünket!

 

 

54/2021 (XI.05.) ITM rendelet

1.§ (1) E rendelet hatálya az 1. mellékletben meghatározott gép kezelőjének képzésére és vizsgáztatására, továbbá a gép kezeléséhez a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény (a továbbiakban: Kkt.) 19.§ (5) bekezdése alapján szükséges szakmai képesítés megszerzését tanúsító igazolvány (a továbbiakban: gépkezelői jogosítvány) kiadására terjed ki.

 

Képzési részek:

Elmélet

Általános munkavédelmi és elsősegély-nyújtási ismeretek
Általános üzemeltetési és technológiai ismeretek
Szakirányú gép specifikus ismeretek

Gyakorlat

Gépkezelési gyakorlat
Munka és balesetvédelmi ismeretek

 

Felmentések:

Ha a tanuló bármely gépcsoport tekintetében rendelkezik a gépkezelői vizsgát megelőző öt éven belül megszerzett gépkezelői jogosítvánnyalmentesül az  Általános munkavédelmi és elsősegély-nyújtási ismeretek és az Általános üzemeltetési és technológiai ismeretek alól.

 

A tanuló mentesül a teljes elméleti oktatási rész és az ahhoz kapcsolódó elméleti gépkezelői vizsga alól, ha a gépcsoporthoz tartozó, az építőgépkezelő munkakörök képesítéshez kötéséről és az építőgépkezelők képzéséről szóló 6/1980. (I. 25.) ÉVM-KPM rendelet alapján megszerzett könnyű- vagy nehézgépkezelői vagy az Országos Képzési Jegyzékben foglalt építő- és anyagmozgató szakképesítéssel rendelkezik.

Érdeklődni lehet a honlapon feltüntetett valamennyi elérhetőségen.