3100 Salgótarján, Bajcsy-Zs. út 9. Útvonal tervezes


Hűtő-,klíma és hőszivattyú berendezés szerelő 

Szakképesítés sorszáma: 07134001

A hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő teljeskörű klíma- és hőszivattyú-szerelést végezhet. Nem csak a lakossági kiszolgálást tudja ellátni, hanem a nagyteljesítményű ipari légtechnikai, klíma- és hőszivattyú-berendezések kiépítését, szerelését, karbantartását korlátozások nélkül. A szakember képes szerelni, javítani, karbantartani, beüzemelni és beszabályozni a hűtő és hőszivattyú rendszereket és berendezéseket, légtechnikai berendezéseket, klímaberendezéseket és azok rendszerelemeit. Ismeri a szerelési, beépítési, üzembehelyezési előírásokat. Dokumentálja a beüzemelés során mért adatokat, és elvégzi az adminisztrációs feladatokat.

 

Képzés megkezdésének feltételei
Iskolai előképzettség:
középfokú végzettség

Szakmai előképzettség: 4 0732 07 02 Hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő, (34 582 05 Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő)

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges

 

Időtartam
400 óra (előzetes tudásszint beszámításával ez tovább csökkenthető)

 

A Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő szakképesítés megszerzésének feltétele a sikeres képesítő vizsga, mely független akkreditált vizsgaközpontban kerül megszervezésre.

A képesítő vizsgára bocsátás feltétele a szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.