3100 Salgótarján, Bajcsy-Zs. út 9. Útvonal tervezes


Hulladékgyűjtő és- szállító
A Hulladékgyűjtő és-szállító a Hulladékfeldolgozó munkatárs 4 0712 14 01 kapcsolódó részszakmája

A hulladékgazdálkodás egy dinamikusan fejlődő iparág, amely biztos egzisztenciát kínál. A munkatárs közszolgáltatói területen, illetve a fém-, műanyag-, a papír-, elektronikai-, valamint üveghulladék gyűjtés és –hasznosítás területén lát el feladatokat. Megkülönbözteti az egyes hulladékfajtákat, gyűjti, szállítja a vegyes vagy az egyes, szelektíven gyűjtött hulladékokat. Feladata a gyűjtőhelyek, telephelyek berendezéseinek, eszközeinek üzemeltetése, karbantartása. A munkavégzés során rakodási, anyagmozgatási feladatokat lát el, és ezekkel összefüggésben betartja a környezetvédelmi, munkavédelmi és tűzvédelmi előírásokat. Egyes tevékenységeihez adminisztrációs feladatok is kapcsolódnak. Munkáját elsősorban terepi körülmények között végzi.

 

 

Képzés megkezdésének feltételei
Iskolai előképzettség:
alapfokú iskolai végzettség

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges

 

Időtartam
120 óra (előzetes tudásszint beszámításával ez tovább csökkenthető)

 

A Hulladékgyűjtő és- szállító részszakma megszerzésének feltétele a sikeres szakmai vizsga, mely független akkreditált vizsgaközpontban kerül megszervezésre.

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: a részszakma megszerzésére irányuló képzés teljesítése, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.